Kaali-Kallen Kaalipesto

 

Kaalipesto
Resepti: Kotimaiset Kasvikset ry
Arvostele
Tulosta
Aineet
  1. 150 g uloimpia savoijinkaalinlehtiä (noin 3 kpl)
  2. 50 g pinjan- tai
  3. auringonkukansiemeniä
  4. 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  5. 1 valkosipulinkynsi
  6. 30 g raastettua pecorino-, parmesaani- tai emmentaljuustoa
  7. 1,5–2 dl oliiviöljyä
  8. suolaa, mustapippuria
Ohje
  1. Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois. Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan ja nosta valumaan keittiöpyyhkeen päälle.
  2. Hienonna siemenet tehosekoittajassa. Lisää basilikanlehdet, paloitellut savoijinkaalinlehdet ja paloiteltu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehevöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesto sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen mausteeksi.
Kaali-Kalle http://www.kaalikalle.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *